Folkekirkens Familiestøtte

Tilbud til børnefamilier

Som børnefamilie oplever vi alle indimellem udfordringer i hverdagen. Folkekirkens Familiestøtte er til for at hjælpe i de perioder, hvor det kan være svært selv at finde vej gennem udfordringerne. Det er altid muligt at kontakte en af Familiestøttens koordinatorer og få en snak om hverdagen som børnefamilie. Derudover tilbyder Folkekirkens Familiestøtte velafprøvede forløb for børnefamilier:

Forældreven – En forældreven støtter jer i at skabe de forandringer derhjemme, som I ønsker. Det kan f.eks. være sparring omkring det gode måltid eller pligter. Det kan også være en voksen at tale med, hvis du er alene med børnene. En forældreven er en frivillig, der komme på besøg hjemme hos dig

Hånd i Hånd - En familieven, er en frivillig, der kommer og hjælper til helt praktisk. Det kan være med at få gennemført en omgang oprydning eller sortering af ting, der har hobet sig op pga. manglende overskud, det kan være med hjælp til, hvordan aftensmadssituationen kan klares på en hyggelig måde for både voksne og børn, det kan handle om at komme mere ud i naturen eller det kan handle om at få en ekstra hånd, hvis man har fået tvillinger.

Samtaler for gravide - En mødregruppe for gravide, hvor I kan dele tanker og bekymringer. Gruppen mødes på Gødstrup sygehus

Barselscafé - I Vildbjerg hveranden tirsdag formiddag fra 10-11.30 i Kirkecentret (ulige uger) Se beskrivelse andet sted på hjemmesiden

 

Alle forløb er uden egenbetaling og tilbydes løbende i de områder, vi dækker. Du kan tilmelde dig på vores hjemmeside eller via de lokale koordinatorer:

Sonja Bach Vad

23 82 78 73

sobv@km.dk

 

Dorthe Anna Weis

23 82 40 77

daw@km.dk

 

Bliv forældreven eller hånd i hånd-ven

Som frivillig forældreven støtter du forældre i at skabe de forandringer i familien, som den lokale koordinator har aftalt med familien. Det kan f.eks. være det gode måltid, hvordan de kommer godt ud ad døren om morgenen, eller hvordan de får børnene til at hjælpe i familien.

Som forældreven står du ikke alene. Du kan altid trække på den lokale koordinator, og du bliver godt klædt på med viden, sparring og bliver en del af et fællesskab.

Som frivillig skal du igennem et godkendelsesforløb og et introkursus. Vi stiller ikke krav til din faglige baggrund, men går op i dine personlige evner og erfaringer. Du er rolig og god til at lytte, og du kan sætte dig ind i andres perspektiver.

Du aftaler med den lokale koordinator, hvilke opgaver du gerne vil hjælpe med, og hvor ofte det passer dig.

 

  www.folkekirkensfamiliestotte.dk

Lokal facebookside: https://www.facebook.com/folkekirkensfamiliestotteherning/

Tilmelding til nyhedsmail: http://eepurl.com/cU4ba1

 

 

Stressede morgener, hvor alle kommer skævt ud af døren. Skænderier med teenageren.


Børn, der næsten ikke er til at hive væk fra skærmen. Det er ikke nemt at være forælder. Og en gang imellem kan det være godt at have en udefra at sparre med om hverdagen i familien.

Ofte skal der faktisk ikke så meget til for at ændre de vaner eller dårlige mønstre, der gør, at hverdagen er svær, men det kan være svært selv at se, mens man står i det.

Vildbjerg, Nøvling, Timring og Tiphede sogne er medejere af Folkekirkens Familiestøtte, som støtter forældre, der gerne vil have en bedre hverdag. Støtten kan bestå af personlig sparring fra en forældreven eller via et kursusforløb.

Folkekirkens Familiestøtte står også bag barselscaféen for forældre på barsel med børn mellem 0 og 2 år. Barselscafé er et netværk med plads til at dele erfaringer om det, at være familie og have et helt lille barn. Hver gang tages et emne op til samtale. Der er også olads til sanglege, kaffe og hyggesnak. Vi mødes i Vildbjerg kirkecenter tirsdage i ulige uger fra 10.00-11.30 . Der er ingen tilmelding til arangementet og det er gratis at deltage

Et nyt perspektiv på hverdagen

Er der noget i jeres hverdag, du gerne vil lave om, men ikke helt ved, hvordan du skal gribe fat i? Så kan Folkekirkens Familiestøtte være noget for jer.

Det er ofte små ting, der skal til for at skabe en stor forandring i hverdagen. Men det kan være svært at lave selv små ting om. Alle børnefamilier kan have brug for støtte, viden og værktøjer for at give familien en bedre hverdag. Vi kan støtte jer i at blive skarpere på de ting, I gerne vil have ændret, og på hvordan I kan føre dem ud i dagligdagen.

Det burde vi da selv kunne klare, tænker I måske. Men alle familier kan køre fast og have brug for at se tingene med andre øjne. Ligesom man kan have brug for en løbemakker for at få trænet.